Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

ΠΑΣΧΑ 2018

Σε λίγες μέρες έρχεται το Πάσχα, τα σχολεία έκλεισαν και εμείς στο νηπιαγωγείο ασχοληθήκαμε με πολλά και όμορφα σχετικά με τη μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης.
Μιλήσαμε για την ιστορία του Πάσχα, φτιάξαμε κάρτα, λαμπάδες, καλάθια, Πασχαλινά κουλουράκια, βάψαμε κόκκινα αυγά, κάναμε εργασίες και γνωρίσαμε τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο ο οποίος ζωγράφισε εκπληκτικούς πίνακες σχετικά με τον Χριστό τους οποίους και παρατηρήσαμε.
Επίσης διαβάσαμε το "Ρωμαίικο Πάσχα", του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και  παίξαμε με τον ήρωα του κ. Πίπη και τα 7 καπέλα του με αφορμή τον αριθμό 7 που μάθαμε. Ο κ. Πίπης είχε 7 καπέλα, τα παιδιά τα φόρεσαν, έπαιξαν με αυτά και έκαναν προσθέσεις και  αφαιρέσεις. Μιλήσαμε ακόμα για ένα Γερμανικό έθιμο, τον Πασχαλινό λαγό. Ο λαγός αυτός κάνει βόλτες όλο το χρόνο σε όλο τον κόσμο και όπου ακούσει ένα συγκεκριμένο τραγούδι, κατεβαίνει. Τα παιδιά έμαθαν και τραγούδησαν το συγκεκριμένο Γερμανικό τραγούδι και ο λαγός ήρθε στο σχολείο μας. Μας έφερε καραμέλες και Πασχαλινά αυγά τα οποία μας τα είχε κρύψει μέσα στα συρτάρια. Τα παιδιά έψαξαν και τα βρήκαν. Κάποια μάλιστα είπαν ότι τον είδαν να φεύγει. 
Και του χρόνου να είμαστε καλά!!! 
Καλό Πάσχα!!!!!!































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου