Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι ένα πρόσωπο, μια ιδέα, ένας μύθος που δε γίνεται να σε αφήσει αδιάφορο σε όποια ηλικία και να είσαι. Ακόμα και στην ηλικία των πέντε.
Τον σπουδαίο αυτό συγγραφέα και άνθρωπο, αποφασίσαμε φέτος να γνωρίσουμε μαζί με τα παιδάκια μας.
Ξεκινήσαμε με φράσεις του και συνεχίζουμε σιγά,σιγά να μαθαίνουμε μέρα με την ημέρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα γι' αυτόν τον σπουδαίο Κρητικό.
Ο στόχος μας είναι να μας συντροφεύσει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, να ενσωματώνεται  στις θεματικές ενότητες που αναπτύσσουμε σύμφωνα με το αναλυτικό μας πρόγραμμα και στο τέλος του σχολείου να επισκεφθούμε το Μουσείο του στο χωριό Μυρτιά στο Ηράκλειο.
Μέχρι τώρα ανακαλύψαμε κάποιες  πρώτες πληροφορίες για τη ζωή του - κάποια παιδιά έφεραν και τα ίδια από το σπίτι τους-, μάθαμε φράσεις του, τις εξηγήσαμε και τις ζωγραφίσαμε. Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας 'οικογένεια' με την οποία ασχολούμαστε αυτή την περίοδο, γνωρίσαμε την οικογένεια του Καζαντζάκη, φτιάξαμε το γενεαλογικό του δέντρο, εξασκηθήκαμε στη γραφή και στην ανάγνωση με τα ονόματα των μελών της οικογένειας του, ακούσαμε τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία 'Αλέξης Ζορμπάς' και χορέψαμε.
Και συνεχίζουμε......






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου