Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Έχουν περάσει ήδη αρκετές μέρες από το άνοιγμα του σχολείου, και στο νηπιαγωγείο μας τα παιδάκια μας έχουν προσαρμοστεί αρκετά. Οι εκπαιδευτικοί φροντίζουμε ώστε να περνάνε τα παιδιά ένα ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο.
Γίνονται κατ' αρχήν ομαδικά και παιχνίδια γνωριμίας ώστε να γνωριστούμε μεταξύ μας και να δέσουμε σαν ομάδα, γνωρίζουμε τους χώρους και  τη χρήση τους.
Συζητάμε για τους κανόνες της τάξης, για το 'κόκκινο' και 'πράσινο' σχολείο και  ποιο από τα δύο θα θέλαμε να έχουμε.
Αρχίζουμε σιγά, σιγά να γνωρίζουμε τις μέρες της εβδομάδας και επιλέγουμε τη σωστή κάθε μέρα.
Τα παιδιά παίζουν στις γωνιές της τάξης και δοκιμάζουν τα υλικά που προσφέρονται ώστε να τα βοηθήσουν στη ανάπτυξη τους ( πλαστελίνη, ψαλίδι, βιβλία, επιτραπέζια, ζωγραφική, μαγαζάκι, κομμωτήριο, κουκλόσπιτο, εργαλεία, αυτοκινητάκια, κ.α.).
Στην αυλή σκάβουν, γεμίζουν κουβαδάκια με χώματα, ανακαλύπτουν τις γωνιές της, παίζουν μπάλα, τρέχουν, κάνουν τσουλήθρα και τόσα άλλα σε αυτή την υπέροχη αυλή.
Στο απογευματινό τμήμα,μαθαίνουν να προετοιμάζονται για το μεσημεριανό φαγητό ( βγάζουν τα φαγητά από το ψυγείο, πλένουν χέρια ,απλώνουν πετσέτες, κάνουν προσευχή) και μετά το τέλος του μαζεύουν και ταχτοποιούν τα πράγματα τους μέσα στις τσαντούλες τους.
Στη συνέχεια βγάζουν τα παπούτσια τους, παίρνουν  τα στρωματάκια, στρώνουν τα σεντόνια τους και ξαπλώνουν. Όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι μαζεύουν, φυλάνε τα στρώματα και βάζουν τα παπούτσια τους. Οπότε οι δεξιότητες τις  οποίες εξασκούν και αναπτύσσουν μέρα με τη μέρα τα παιδιά στο νηπιαγωγείο, είναι αρκετές και σημαντικές για την ολόπλευρη ανάπτυξη τους.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου