Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η 25η Μαρτίου 1821 είναι μια σημαντική ημερομηνία στην ιστορία μας και στο σχολείο την γιορτάσαμε με την τιμή και τη δόξα που της αξίζει.
Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα γεγονότα, εντυπωσιάστηκαν από τη γεναιότητα των ηρώων και συγκινήθηκαν με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Μάθαμε για τη σημαία μας, την φτιάξαμε σε παζλ, την ζωγραφίσαμε με τα δάχτυλα και την πήραμε μαζί μας στο σπίτι. Στολίσαμε το σχολείο μας. Μοιράσαμε ποιήματα που αφορούσαν τους πιο σημαντικούς και γνωστούς ήρωες της επανάστασης και τα παιδιά με πολύ μεγάλη ανταπόκριση έφεραν πληροφορίες για τον καθένα απ΄αυτούς.

Είδαμε στον προτζέκτορα του σχολείου τον κήπο των ηρώων στο Μεσολόγγι και άλλες σημαίες και λάβαρα της επανάστασης.
Παίξαμε καροτοπόλεμο και μετά φάγαμε τα όπλα-καρότα με πολύ όρεξη.
Μιλήσαμε για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και τα παιδιά τον αναπαράστησαν στο χαρτί με ευλάβεια.
Η γιορτούλα μας για την Εθνική Επέτειο έγινε στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου, στο οποίο πήγαμε με το σχολικό λεωφορείο,την παραμονή της Εθνικής μας γιορτής με παρουσία γονέων. Τα παιδιά μας συγκίνησαν με τα λόγια τους και την σοβαρότητα που έδειξαν.

Ευχαριστούμε πολύ το προσωπικό του Στρατιωτικού Μουσείου για την όμορφη φιλοξενία κάθε φορά που θα τη ζητήσουμε.
Την ημέρα της 25ης Μαρτίου πήγαμε στην εκκλησία, όπου μετά το τέλος της έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο του χωριού και κατάθεση στεφάνου από τους μαθητές.
Χρόνια πολλά!!!!!


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου